Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Buah Melaka / Onde Onde Turun Temurun | Azhan.co
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 1 cwn gula melaka atau gula merah; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Bahan lapisan bawah hijau : Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 1 1/2 cawan santan cair; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Bahan lapisan bawah hijau : Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul .
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. 1 1/2 cawan santan cair; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Bahan lapisan bawah hijau :
1 cwn gula melaka atau gula merah; Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
1 1/2 cawan santan cair; Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 1 cwn gula melaka atau gula merah; Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Buah Melaka / Onde Onde Turun Temurun | Azhan.co. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam…
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? kuih hijau kelapa. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Bahan lapisan bawah hijau :
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Bahan lapisan bawah hijau :
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul .
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Buah Melaka / Onde Onde Turun Temurun | Azhan.co"